blogi

Pian pukkaa kirjoja markkinoille

Kesäkuun vaihtuessa heinäkuuksi vedin ensimmäistä kertaa kolmipäiväisen kurssini ”Minä kirjoitan kirjan”. Olen toki kouluttanut lukemattomia kertoja ihmisiä kirjoittamaan tehokkaasti ilman inspiraatiota, mutta tämä pidempi ja nimenomaan kirjan kirjoittamiseen tähtäävä rupeama oli uutta.

Jännittävintä kurssiin valmistautumisessa oli se, mitä nuo hyvinkin erilaisia kirjallisia tuotoksia tavoittelevat osallistujat saisivat irti yhteisestä kurssista.

Tulokset:

– Kurssilaiset hitsautuivat hyväksi ryhmäksi heti alusta

– Kaikki kokivat rohkaistuneensa kirjoittajina

– Kaikki oppivat kirjoittamaan ilman inspiraatiota

– Kaikki kokivat saaneensa projektinsa käyntiin

– Kaikki oppivat paljon uutta myös formaateista, kustantamisesta ja julkaisemisesta

– Kaikilla oli hauskaa, mikä ei ole vähämerkityksinen asia!

 

Lopuksi sovittiin, että perustetaan jatkoa varten yhteinen FB-ryhmä Kirjatoukat, jossa kaikki toukat saavat kehitysapua ja tukea toisiltaan. Yksin ei kenenkään tarvitse pähkäillä.

Kesällä on aikaa oppia kirjoittamaan kirja.

Sovimme myös, että se, joka ryhmäläisistä ensimmäisenä julkaisee, saa muulta ryhmältä shampanjaa ja vaahtokarkkeja – ja ainakin ryhmän verran ostajia kirjalleen. Myös jatkossa saman kurssin käyvät hyväksytään mukaan tuohon suljettuun, sparraavaan kirjoittajaryhmään.

Etukäteen pelkäämäni hankkeiden erilaisuus ei tuntunutkaan missään, päinvastoin. Tietokirjan, elämäkerran ja romaanin kirjoittajat saivat kaikki uusia eväitä reppuunsa. Ehkä juuri erilaiset genret ruokkivat vilkkaaksi äitynyttä keskustelua ja kiinnostusta. Yksi osallistujista ideoi kirjasarjansa, jonka markkinointikeinojakin jo tuli pähkäiltyä.

Moni mukaan halunnut harmitteli, kun perheen lomamatka oli buukattuna juuri tuolle juhannuksen jälkeiselle viikolle. Ensi kesänä sama kurssi järjestetään varmasti uudelleen juhannuksen jälkeisellä viikolla, joten buukkaahan lomamatkasi muuhun ajankohtaan!

Ei kommentteja

Julkaise kommentti