blogi

Palaverissäpäin – Eroon pakkopalavereista

Palaverisarjan osa 1/4.

 

 

Monessa työpaikassa tuntuu, että juostaan palaverista toiseen, eikä ”oikeita töitä” ehditä enää tehdä lainkaan.

Erilaiset tavat ihmisten kokoamiseksi yhteen pyrkivät siihen, että ihmisjoukko olisi yhdessä jotenkin enemmän kuin vain osiensa summa. Että joukossa viisaus tiivistyisi tai kertautuisi. Useissa tapauksissa kuitenkin tiivistyykin jokin aivan muu kuin viisaus.

Palaveri ei toimi kaikkeen

Palaveri on hyvä ja tärkeä työkalu, mutta väärin käytettynä tai ryöstöviljeltynä sekin menettää tehonsa.  Palaverin pitäminen ei ole vastaus kaikkeen. Eihän naulojakaan hakata sahalla?!

Työelämässä on yhä vähemmän tehtäviä, jotka hoituvat norsunluutornissa. Asioita on tehtävä yhdessä, joten palaveeraaminen on kansalaistaito, jonka tärkeys kasvaa. Niinpä työelämässä pitäisi hallita aidosti tehokkaat palaverirutiinit.

Kokoontumiselle on vaihtoehtoja

Peter Drucker sanoi Tehokkaassa johtajassa että ”Tehokkuus on yhtä paljon sitä, mitä päätät olla tekemättä, kuin sitä, mitä jo teet joka päivä.

Palaveritkin pitäisi laittaa happotestiin: jos tavoite voidaan saavuttaa jollakin muulla tavoin, hoidetaan se muulla tavoin. Silloin aidosti tärkeille, joukkoa vaativille palavereille riittää paremmin kiinnostusta ja tehoja.

Kun kaikkia ei välttämättä tarvita paikalle yhtä aikaa, vetäjä voi keskustella esimerkiksi 10 minuuttia erikseen kunkin 10 osallisen kanssa. Siinä kuluu vetäjän aikaa vain 100 minuuttia, mutta osallisilta vain 10 minuuttia kultakin. Yhteensä siis 200 henkilöminuuttia, ja jokainen tulee kuulluksi. Kun 10 henkeä palaveeraa 100 minuuttia yhdessä yhtä aikaa, kulutetaan aikaa yhteensä 1 000 henkilöminuuttia. Iso ero.

Kokeile jättää jokin palaveri väliin

Kaikkia palavereita ei tietenkään voi eikä pidä korvata muulla. Kokoontuminen yhteen on tärkeää silloin, kun ryhmässä on enemmän tietoa, kun ryhmä hakee luovia ratkaisuja, kun ryhmässä työskentely sitouttaa osallistujia tai antaa mahdollisuuden kehittää omaa työskentelyä ja ajattelua.

Ne kuitenkin voi korvata, joissa kaikkien panos ja näkemys merkitsee, mutta niiden yhtäaikaisella jakamisella ei ole merkitystä.

 

Ei kommentteja

Julkaise kommentti