Kirjoita oma kirjasi -kurssi Helsingissä

Kurssi pidetään heinäkuussa 2019.

Kurssipäivät ovat 22., 24. ja 26.7. klo 9-16.
Ilmoittaudu tämän sivun lopussa!

Oletko aina haaveillut kirjoittavasi kirjan sitten kun…?
Nyt sinulla on elämäsi tilaisuus tehdä loppu empimisestä ja toteuttaa tuo haave. Kolme kesäistä päivää kestävällä kurssilla saat hankkeestasi hyvän, pitävän otteen. Samalla opit, miten päästä varmasti siinä onnelliseen loppuun asti, aina julkaisemista myöten.

Kesäinen kurssi kolmena päivänä: 22., 24. ja 26. heinäkuuta
(ma, ke, pe) klo 9-16, Uudenmaankatu 23 A 2, 00120 Helsinki
(Suomen Yrittäjänaiset ry:n tiloissa)

Kolmen päivän intensiivisellä kurssilla lähdet oman kirjasi tavoitteesta (tai tavoitteen luomisesta), sen ideoinnista ja suunnittelusta. Kirjasi voi olla fiktiivinen romaani, elämäkerta, runokirja, tai vaikka työhösi liittyvä julkaisu. Tarvitset vain oman ajatuksen siitä, millaisen kirjan haluaisit tehdä ja paljon intoa.

Kurssilla käydään läpi kirjan kirjoittamisen vaiheet tavoitteesta ja ideoinnista aina kustantamiseen asti yksinkertaisella, konkreettisella ja ymmärrettävällä tavalla.

  • Opit ideoimaan sisältöä eri menetelmillä, yhdessä ja yksin. Etenet ohjatusti systemaattiseen työn suunnitteluun ja kirjoittamistyön vaiheistukseen. Luot kirjallesi synopsiksen eli runkosuunnitelman, joka kiteyttää vastaukset kysymyksiin: miksi, mitä, kenelle ja miten.
  • Opit Tekstitehdas©-kirjoitusmenetelmän, jolla laukkaat yli ”valkoisen paperin kammosta” tai ”kirjoittajan blokista” ja pystyt kirjoittamaan juuri silloin, kun haluat ja täytyy – odottelematta mitään inspiraatiota.
  • Opit juonen kehittelyä, vuoropuhelun rakentamista, henkilöhahmojen luomista ja kuvailua.
  • Pääset niin hyvään vauhtiin, että koulutuksen jälkeen tarvitset vain säännöllisesti vähän aikaa istua koneesi ääressä naputtelemassa.
  • Lopuksi opit vielä tavan, jolla viimeistelet kirjoitustyösi kieltä. Voit käyttää loppukesäsi unelmasi toteuttamiseen, ja syyskuussa koputtelet jo kustantajan ovea! Saat kurssilla myös keinoja tuon oven avaamiseen.

Tarvitset mukaasi vaatimattoman kannettavan tietokoneen, sillä kirjoitamme paljon. Kynä ja paperi eivät riitä tässä menetelmässä.

Kurssilla käydään läpi koko kirjankirjoittamisprosessi, jonka opit turvallisesti rohkaisevassa ilmapiirissä. Opit ymmärtämään juonen ja draaman kaaren merkityksen, opit hyvän kuvailun sekä henkilöhahmojen ja dialogin rakentamisen. Saat myös vastauksia juuri omiin kysymyksiisi ja haasteisiisi. Ilmapiiri kurssilla on rento, hauska ja innostava.

Kouluttaja

Kurssin vetää suomen kielen ja puheviestinnän maisteri Oili Valkila (FM, MHT, logonomi).

Valkila on kirjoittanut neljä tietokirjaa, joiden lisäksi hänellä on parhaillaan työn alla romaani ja tietokirja.

Hän on työskennellyt toimittajana yli 20 vuotta eri medioissa ja kouluttanut työn ohessa kirjoittamista ja puheviestintää. Viimeiset kuusi vuotta hän on kouluttanut esiintymistä, vuorovaikutusta ja kirjoittamista yrityksessään Will & Way.

Hänen kurssinsa ”Kirjoita ilman inspiraatiota” on saanut huiman suosion, ja suositun kurssin sisältö on myös mukana tässä kesäkurssissa. Se pohjaa Valkilan kirjaan Loista kirjoittajana.

Oili_V

Hinta

Hintaan sisältyvät koulutus, materiaali sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen, lähistöllä on hyviä lounaspaikkoja. Myös koulutustilojen keittiössä voi lämmittää oman eineslounaan.

Kun ilmoittaudut 15.5.2019 mennessä, on 3-päiväisen, kesäisen kurssin hinta sinulle vain 390 (314,52 + alv 24%) euroa. Sen jälkeen hinta nousee 450 euroon (362,90 + alv 24%). Viimeinen ilmoittautumispäivä on 4. heinäkuuta.

Mahdollinen peruutus on ilmoitettava viimeistään 20 päivää ennen koulutusta. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta.

Ilmoittaudun kirjankirjoituskurssille Helsingissä