blogi

Ikävä pomo levittää huonoa käytöstä

Vaikka jokainen voi vaikuttaa työpaikkansa ilmapiiriin, on johtajalla siihen kuitenkin suurin mahdollisuus. Työpaikan ilmapiiriä on helppo heikentää, selviää Manchesterin yliopiston Business Schoolin tutkimuksesta.

Yli 1200 osallistujalta kysyttiin tutkimuksissa heidän henkiseen hyvinvointiinsa, työpaikkakiusaamiseen ja johtajansa persoonallisuuteen liittyviä kysymyksiä. Vastaukset koostuivat eri toimialojen työntekijöiltä useista maista.

Työntekijöillä, jotka työskentelivät narsistisia ja psykopaattisia piirteitä osoittavien johtajien alaisuudessa, oli alhaisempi työtyytyväisyys ja heillä havaittiin myös useammin masennusta. Työntekijöiden hyvinvointi siis kärsi, mutta lisäksi heidän riskinsä myös haitalliseen käyttäytymiseen ja työpaikkakiusaamiseen oli korkeampi.
Ikävä pomo siis levittää huonoja käyttäytymismalleja ja tyytymättömyyttä työpaikalla.

− Psykopaattisista ja narsistisista piirteistä juontuu vahva halu johtamiseen, mutta usein tällaisilta johtajilta puuttuu empatia. Tämä myrkyllinen yhdistelmä voi johtaa siihen, että he käyttävät toisia hyväkseen, ottavat kunnian heidän saavutuksistaan, ovat ylikriittisiä ja ylipäätään aggressiivisia. Toisin sanoen johtajat, joilla näitä piirteitä on enemmän, ovat todennäköisimmin kiusaajia, sanoo johtava tutkija Abigail Phillips.
Ei liene yllätys, että tulehtuneen ilmapiriin työyhteisössä myöskään viivan alle ei siunaannu kasvavia lukuja, kun poissaolot lisääntyvät ja työmotivaatio loista poissaolollaan.

Yhä useammat työelämätutkimukset todistavat, että johtajan ja esimiehen vuorovaikutustaidot ovat keskeisen tärkeä tekijä sekä työhyvinvoinnille että tuloksellisuudelle.

Hyvien vuorovaikutustaitojen kanssa ei yleensä tulla maailmaan, vaan niihin opitaan, kasvetaan ja kypsytään. On jo korkea aika unohtaa takavuosien suoraviivaiset ja yksinkertaistavat vuorovaikutusmallit, joissa kuvattiin viestin lähettäjä, viesti, kanava ja viestin purkava vastaanottaja. Tärkeintä vuorovaikutustilanteessa on osata aistia toiset ja tilanne ja sopeuttaa viestintänsä siihen. Vuorovaikutustilanteessa on suuri merkitys myös suhteella ja sen kehittymisellä. Alaisensa nasevasti nolaava esimies voi saada hyväksyvää hihittelyä jees-miehiltään, mutta kokonaisuudenhallinta ja tuleva tuloksen teko voi mättää.

Ei kommentteja

Julkaise kommentti